Pokličite nas: 031 265 491

Fibromialgia

Fibromialgia

Za to obolenje je značilno spremenjeno dojemanje bolečine ljudi.

Zaenkrat še izvor fibromialgije ni znan, je pa res, da je prišlo do napredka pri prepoznavanju različnih simptomov, ki jih imajo pogosto ljudje s fibromialgijo . To je še zlasti povečana občutljivost za dojemanje bolečine.

Napačna pozicija atlasa po navadi skrajša in deformira globlje plasti vratnih mišic. Tam so periligamentne strukture, ki povezujejo mišice z lastnimi živčnimi potmi. Vnetje ovojnic in mišične motnje, ki jih atlas povzroči zaradi napačnega položaja, lahko draži zelo pomembne živčne poti, ki bi lahko bile odgovorne za večjo občutljivost na bolečino značilno za fibromialgijo . Po domače povedano gre za to, da se zaradi dolgotrajnih pritiskov mišic na živce ti vnamejo in so občutljivi že na dotik.

Učinkovitost , izboljšave in omejitve:

AtlasPROfilax ® metoda je zelo učinkovita pri lajšanju in izboljšanju mnogih simptomov fibromialgije, še posebej bolečine.

Je pa treba opozoriti, da je regeneracija živcev počasna in dolgotrajna. Zato lahko traja zdravljenje tudi leto in več (odvisno kako hudo je vnetje).

Fibromialgia

Omejitve, ki se nanašajo na AtlasPROfilax ® metodo in z njo povezane bolezni fibromialgije je napačna diagnoza. Fibromialgija se pogosto ali običajno uporablja pri diagnozi namesto lymske borelioze , lupusa, Epstein- Barr sindroma , artritisa ali hipotiroidizma . Ti primeri omejijo učinkovitost AtlasPROfilax ® metode.

Študija prebivalstva : 50 ljudi. Statistika ne vključuje primerov, ko so simptomi fibromialgije enostavno zamenjani z bolečinami, kot so mišične in sklepne degenerativne spremembe, hipotiroidizem , Addisonov sindrom , spastično debelo črevo in lupus.

Fibromialgia

Literatura

  1. Berg, Peter A. Chronisches Müdigkeits- und Fibromyalgiesyndrom: Eine Standortbestimmung. Springer. 2003.

  2. Liem, Torstem. Praxis der Kraniosakralen Osteopathie. Haug. 2010.

  3. Richter, Phillipp; Hebgen, Eric. Triggerpunkte und Muskelfunktionsketten: in der Osteopathie und Manuellen Therapie. Haug. 2011.

  4. Janet G. Travell; David G. Simons. Flipchart Triggerpunkte: Muskel-Triggerpunkte und ihre Schmerzfelder. Urban & Fischer Verlag. 2004.

Izvedba: Bsmart

© 2024 AtlasPROfilax