Pokličite nas: 031 265 491

Tenzijski (napetostni) glavobol

Tenzijski glavobol

Ta oblika je ena izmed naj pogostejših oblik glavobola. Z njim se nekateri srečujejo vsakodnevno, drugi občasno. Nekateri se z tenzijskim glavobolom zjutraj že zbudijo, eni ga dobijo ob stresu.

Vzrokov je več. Izvor pa je v mišicah ramenskega obroča. Kako pride do nastanka glavobola pa razložim v naslednjih vrsticah.

Ko so mišice napete ( zaradi premaknjenega atlasa so vedno) začno to napetost sproščati v svojo okolico. In to je vaša glava oz. zatilje. Določene mišice se pripenjajo na dno lobanje in tam pride do napetosti. Ta občutek se potem razširi iz zatilja ( eni opisujejo kot da jih tišči v malih možganih) ob strani glave do oči. Če imate sedeče delo za računalnikom, ste v stresu, na prepihu…. To vse še dodatno zakrči vaše mišice. In če so to ponavlja iz dneva v dan postanejo tenzijski glavoboli kronični (če se pojavijo več kot 15 krat na mesec).

Kako si lahko pomagate?

Naprej morate odstraniti vzrok. Prijavite se na pregled in se prepričajte v kakšnem položaju je vaše prvo vratno vretence. Če se ugotovi, da je atlas premaknjen ste odkrili vzrok in ga lahko odpravite. Z AtlasPROfilax® metodo, ki je popolnoma varna in naravna se vrne atlas nazaj v pravilno lego in s tem omogočite mišicam, da niso več obremenjene s težo glave (4-7-kg). Tako se bodo lahko sprostile, raztegnile, zmehčale in ne bodo več pod pritiskom, katerega bi morale sproščati v okolico. Ko je atlas premaknjen se teža glave namesto na hrbtenico prenese na mišice ramenskega obroča.

Več kot 90% ljudi s tenzijskim glavobolom je poročalo, da se je po AtlasPROfilax® metodi njihova pogostost zmanjšala za več kot 90%.

Izvedba: Bsmart

© 2024 AtlasPROfilax