Pokličite nas: 031 265 491

Glavobol

Tenzijski in migrenski glavobol

Glavobol je zelo pogosto prisoten v našem vsakdanjem življenju. Poznamo pa več vrst glavobolov ( v medicinskem učbeniku jih razdelijo na 25 različnih vrst). Jaz vam bom opisala bolj na kratko tri izvore ( ostali so pa variacije teh).

  1. Dehidracija
    Ko ste dehidrirani je drugi znak tega glavobol. Prvi znak so suhe ustnice. Ko čutite da vas začenja boleti glava malo pomislite koliko tekočine ste zaužili tisti dan. Še posebej, če ste se prekomerno potili. Nato v enakomernih treh minutnih presledkih v požirkih popijte 3 dl vode. Tako počasi rehidrirate telo. Če na hitro popijete preveliko količino vode, bo šla samo čez vas in vi boste čez 15 min na stranišču. In niste naredili veliko.

  2. Mišični izvor (tenzija)
    Ko so mišice na vratu trde, napete, polne vozličev in zategnjene, se ta napetost začne širiti tudi na glavo. Značilna je bolečina iz zatilja, ki se širi ob ušesu in sencih naprej proti očem. Ta napetost mišic pa lahko izvira iz napačnega položaja atlasa, saj se ob tem poruši statika in dinamika mišic ramenskega obroča.

  3. Vaskularni izvor (cirkulacija)
    Če je moten oz. neenakomeren pretok krvi v možgane, to za njih pomeni pomanjkanje kisika in draženje žil ob spremembi pretoka. Razvije se tako imenovana cirkulacijska migrena.

Kakšna pa je statistika po tretmaju z AtlasPROfilax® metodo?

90% ljudi poroča, da je bilo po tretmaju izboljšanje glavobolov za več kot 80%, 4 % so čutili izboljšanje med 50-80%, 6% pa ni opazilo nobenega izboljšanja.

Tenzijski in migrenski glavobol

Izvedba: Bsmart

© 2024 AtlasPROfilax