Pokličite nas: 031 265 491

Znanost o metodi AtlasPROfilax®

Nemški prof. Reiner M.M.Seibel dr. med, ki se že 30 let ukvarja z raziskovanjem bolezni hrbtenice v Nemčiji, je potrdil tezo Reneja C. Schümperlija, da je: ''Prvo vratno vretence- atlas pri skoraj vsakemu človeku luksiran in se nahaja v napačnem rotacijskem položaju (cranio-caudalno)'' in je potrdil AtlasPROfilax® metodo kot edino s katero se luksacija atlasa odpravi precizno, varno in trajno.

Za uporabo AtlasPROfilax® metode ni potrebno opraviti predhodnega slikanja vratne hrbtenice. Seveda pa lahko vsak opravi slikanje pred in po nastavitvi, v tem primeru pa opozarjamo, da se rotacija atlasa vidi izključno z MRT slikanjem iz koronarne ravni ( kot je prikazano na sliki spodaj), kjer je vidna atlanto- okcipitalna vez. Samo iz takšnega načina slikanja je možna pravilna ocena rotacije atlasa.

Znanost o metodi AtlasPROfilax

Slikanje iz koronarne ravni.

Večina slikanja vratne hrbtenice z MRT-jem se izvaja zaradi poškodovanih diskov. V radiološki diagnostiki je bil atlas do sedaj nepomemben, saj lobanja, prvo in drugo vratno vretence nimajo diskov. Zato se v tem področju ne pojavljajo težave z diski in s tem pogojene težave.

Z uvedbo nove tehnike slikanja z magnetno resonančno tomografijo se dobijo natančne slike prereza glava-vrat. Radiologi izvajajo slikanje vratne hrbtenice predvsem na dveh ravneh – sagitalno (bočno) in aksialno ( od zgoraj navzdol). Zaradi takšne tehnike slikanja je napačen položaj atlasa komaj viden. Zato se ocena rotacije atlasa nikoli ne opravlja iz slike iz aksialne strani.

Slika iz koronarne ravni (od spredaj ali od zadaj) omogoča natančno diagnozo nepravilnega položaja atlasa in drugega vretenca- aksisa.

Poslušajte Reneja C. Schumperlija v oddaji Na Rubu Znanosti

Sodelovanje uradne medicine z AtlasPROfilax metodo na Hrvaškem

Prevod intervjuja Dr. Seibla iz revije Vaše zdravje

Dr. med. Vuk Nikovič o AtlasPROfilax metodi

Statistika učinkovitosti metode AtlasPROfilax za 9 bolezni opravljene na 900 ljudeh

Statistika učinkovitosti metode AtlasPROfilax

Izvedba: Bsmart

© 2024 AtlasPROfilax